Pofátlanság.

Visszatérő gond, hogy szemetüktől, lomjaiktól megszabaduljanak, egyesek éven át,  az út és erdőszéleket és mezei bekötőutakat célozzák meg.

Szerző és fotó: György István Péter

Visszatérő gond, hogy éven át sokan az út és erdőszéleket és mezei bekötőutakat célozzák meg, hogy szemetüktől, lomjaiktól megszabaduljanak.

A 87-es főút Szombathelyt Táplánszentkereszt irányába elkerülő szakaszának 22-es km szelvényében levő mezei bekötő útnál már messziről látható az útszélén lerakott óriási szemétkupac. Tőle néhány méterre egy ép fotel kínálja magát, hogy valaki foglaljon helyet rajta és onnan szemlélje a tájba nem illő szemétkupacot. A bokros részen régebbi szemét éktelenkedik. A közel egy köbméteres kupac arról tanúskodik, hogy nem éppen szegény embertől származik. Hibátlan gyermekjáték, óriáslegyező, mázas cserépmalac, zuhanyfülke vízkeverő-panel és hasonló lomok végezték az illegális szemétlerakó helyen.

Hiába a figyelmeztetés, a legális lerakóhelyeket sokan elkerülik, a többnyire ingyenes szolgáltatást nem veszik igénybe. Szombathelyen a hulladék udvar is lehetővé teszi, hogy megfelelő feltételek esetén ingyenesen és szelektált módon megszabaduljanak felesleges lomjainktól, hulladékuktól. Elszomorító, hogy sokan jó lehetőségek ellenére, a környezetet szennyezve szabadulnak meg a hulladékuktól, a lomoktól. Ez nem csak szabálytalanság, környezetszennyezés, hanem egyfajta bizonyítvány azokról, akik felelőtlenül negatív példát mutatnak, akár gyermekeiknek is.